A konfitálás magyar megfelelője az abálás. A konfitálás egy tartósítási eljárás, mely során lassan kell főzni a húst, lehetőség szerint zsiradékban.

A konfitálás alatt fűszerekkel lehet ízesíteni a húst.

A konfitálás = Zsírban abálás

70 – 80 fokon kb. 5 órán kell melegíteni a húst a zsiradékban.

A zsiradékban, hagyni kell kihűlni a húst, hűvös helyen fél évig is eltartható.

Magyarországon népszerű a zsírban sült libamáj.

A 987.hu sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás