Téli nosztalgia

619

Téli nehézségek

A nyár közeledtével egyfelől örülünk a melegnek, a nyaralási lehetőségeknek, másfelől viszont a kánikula és a bogarak sokszor élvezhetetlenné teszik a kikapcsolódást. Ilyenkor juthatnak eszünkbe a téli ünnepek, amikor a hidegben jól esik a forralt bor és a halászlé is. Amennyiben kicsit nosztalgiáznánk, akár elővehetjük a műfenyőt is, melyet könnyedén össze tudunk rakni, és eltevése után nem kell tűleveleket takarítanunk.

Sötét, borongós téli hónapról van szó, ami jelenleg nem is igazán téli. Nincsen hó, javarészt esik az eső, és ha még olykor-olykor ki is süt a nap, a hideg miatt néhány óra sétálás után visszakívánkozunk a jó meleg szobába, egy forró tea és a könyveink mellé. A korlátozások miatt sajnos nem élvezhetjük a téli hónapok örömét. Nincsen síelés, nincsenek korcsolyapályák, az összes hangulatos, beülős hely pedig zárva tart. Így a karácsony izgalmainak elmúltával szinte üresnek tűnik mindaz, ami az előttünk álló télből hátra van.

Karácsony emléke

Milyen jó ilyenkor visszagondolni a karácsonyi időszakra. Hajlamosak vagyunk nosztalgiázni, és elmerülni a sokak által legjobban várt téli időszak emlékeiben. Van jobb program, mint ülni a karácsonyfa fényei mellett és az egész éves hajtást követően nyakig elmerülni egy olvasmányban? Az elmúlt években egyre inkább megfigyelhető volt az a tendencia, hogy Magyarországon, vagy legalábbis a fővárosban, nem fehéren telik az ünnep. A régi telek 40-50 centis havazásai sajnos mára már csak vágyalomként maradtak meg, noha a közlekedés, a zökkenőmentes ügyintézés biztos örül ennek, a gyerekek és a gyerek-lelkű játékos felnőttek kevésbé. Talán kijelenthetjük, hogy ha az emberek 3 hónapon keresztül nem is szeretnének folyamatosan behavazva lenni, azt a karácsony körüli egy hetet szívesen töltenék hólapátolással a hangulatért cserébe.

Behavazott műfenyő

Míg a havas tájnak csak drukkolni lehet, addig a karácsonyfánkat szerencsére mi magunk meg tudjuk választani. Egy szép, havas műfenyő kárpótol akkor is, ha odakint nem hull nagy pelyhekben a hó. Gyönyörködhetünk a hófödte ágaiban, és az azokon lógó kedvenc díszeinkben, hangulatos fényekkel megvilágítva. Életünk legszebb karácsonyát varázsolhatjuk így a nappalink közepébe, akár egy forró kandalló mellé. Milyen jó is bent élvezni a hó látványát, miközben mellettünk ropog a tűz. Alig várjuk, hogy az idei karácsony elérkezzen, addig is ne felejtsünk el dekoráción gondolkozni, illetve odafigyelni a szeretteink évközben elejtett ajándék-vágyaira.

Szponzorált Cikk